088 - 374 79 40 info@cbvn.nl

Advocaat IOAW uitkering

Wij helpen u in bezwaar en hoger beroep tegen het UWV!

Advocaat IOAW uitkering

Naast de WW-uitkering bestaan er voor ouderen nog een aantal extra uitkeringen: de IOW en de IOAW. De IOAW is een uitkering die ervoor zorgt dat de werkloze oudere voldoende inkomsten heeft om van te leven.

Oudere werknemers komen in aanmerking voor een IOAW-uitkering als zij 50 jaar of ouder zijn en werkloos zijn geraakt. Deze uitkering treedt in werking nadat het recht op WW is verlopen. Om in aanmerking te komen voor de IOAW moet u voldoen aan een aantal voorwaarden:

 • U bent op of na uw 50e jaar werkloos geworden, maar u heeft nog niet de AOW-leeftijd bereikt. U kreeg langer dan 3 maanden een WW-uitkering.
 • U heeft op of na uw 50e recht gekregen op een WGA-uitkering. Deze WGA-uitkering is gestopt omdat u bij uw herkeuring voor minder dan 35% arbeidsongeschikt was.
 • U bent gedeeltelijk arbeidsongeschikt (minder dan 80%). En u had op 28 december 2005, voor de komst van de WIA, een IOAW-uitkering.

Uitvoering en besluiten
IOAW wordt aangevraagd bij het UWV. Het UWV stuurt uw aanvraag door naar de gemeente waarin u woont. De gemeente voert de IOAW uit en bepaalt of u recht heeft op deze uitkering. Ook kan de gemeente de uitkering stopzetten.

Huisbezoek
Bij de bepaling of u recht hebt op een IOAW uitkering, wordt het inkomen van uw partner meegerekend. Dit betekent dat wanneer uw partner wel werk en en inkomen heeft, dat de uitkering waarschijnlijk niet wordt toegekend. De gemeente ziet erop toe dat de opgegeven feiten kloppen. Dit kan door middel van een huisbezoek. De gemeente controleert dan de samenstelling van de huishouding om te zien of het recht op IOAW wel bestaat en in overeenstemming is met de informatie die u heeft opgegeven.

Heeft u foutieve gegevens opgegeven en krijgt u een huisbezoek? Of wordt uw uitkering gekort, omdat u samenwoonde en dit verzweeg? Raadpleeg direct een advocaat. Een advocaat bezwaar uitkering IOAW helpt u!

Bijstand van een advocaat uitkeringen
Wilt u bezwaar indienen tegen een beslissing van de gemeente inzake uw IOAW uitkering? Een advocaat uitkeringen van UWV Advocaten verdedigt graag uw belangen en komt daadwerkelijk voor u op!

Wacht niet tot de bezwaartermijn is verlopen en neem direct contact met ons op.

Gratis intakegesprek

Wilt u een bezwaar indienen tegen het UWV? Neem contact met ons op voor een gratis intakegesprek.

Bel, App of mail uw vraag en wij helpen u verder.

088 – 374 79 40

Wist u dat…

cartoon44

 • Een intake altijd gratis is?
 • Wij vaak op pro deo basis werken?
 • Wij uw slagingskans tegen het UWV fors vergroten?
 • Wij al meer dan 9500 mensen hebben geholpen?

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op indien uw uitkering is geweigerd, gestopt of u een boete hebt ontvangen. Wij helpen u altijd met een bezwaarschrift of beroepsschrift. Wij zijn niet verbonden aan het UWV en volledig onafhankelijk.
Stel gratis uw vraag aan onze juridische intakebalie op: 088 – 374 79 40 (lokaal tarief)

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden

  *Verplichte velden. Uw bericht wordt geheel vrijblijvend doorgestuurd naar onze intakebalie. Onze juristen beoordelen uw zaak en nemen altijd contact met u op.

  Lees ons privacy statement

  Gratis intakegesprek

  Heeft u een probleem met het UWV? Neem contact met ons op voor een gratis intakegesprek. Bel, App of mail uw vraag en wij helpen u verder. 088 – 374 79 40

  Openingstijden:

  Maandag t/m vrijdag: 08.00 tot 18:00 uur
  Zaterdag: 09.00 tot 17:00 uur
  Zondag: 12.00 tot 16.00 uur