• 7 dagen per week beschikbaar

 • Groot netwerk van advocaten

 • Vrijblijvend intakegesprek

 • Pro deo advocaten

 • Bel gratis
  088 - 374 79 40

 • Whatsapp gratis
  06 - 21 29 20 19

Advocaat Wajong uitkering

Wij helpen u in bezwaar en hoger beroep tegen het UWV!

Advocaat Wajong uitkering

De Wet werk en arbeidsondersteuning jonggehandicapten (Wajong) is een voorziening bedoeld voor arbeidsongeschikte jongeren. Om aanspraak te kunnen maken op deze uitkering is vereist dat de jongere reeds vanaf het zeventiende levensjaar arbeidsongeschikt is. Bovendien moet de arbeidsongeschiktheid nog aanwezig zijn als de jongere achttien jaar wordt.

Zoals bij veel uitkeringen is er ook bij de Wajong een tweedeling:

 1. ‘Oude’ Wajong. Centraal staat het minimumloon. De mate van arbeidsongeschiktheid bepaalt het uitkeringspercentage. Bij de oude Wajong (aanvraag vóór 1 januari 2010) ligt de nadruk op de uitkering.
 2. Nieuwe Wajong. Bij de nieuwe Wajong staat het werken naar vermogen centraal. De nadruk ligt daarmee minder op de uitkering zelf.

Voor toekomstige arbeidsongeschikten geldt dat zij alleen een Wajong uitkering ontvangen wanneer zij nooit meer kunnen werken. Dit gaat dan om personen die de uitkering vanaf 1 januari 2015 aanvragen.

Overstappen naar Nieuwe Wajong
Arbeidsongeschikte jongeren die vóór 1 januari 2010 een uitkering hebben aangevraagd hebben de mogelijkheid over te stappen naar de Nieuwe Wajong. Uitkeringsgerechtigden die nu of in de toekomst kunnen werken hebben de mogelijkheid over te stappen naar de Nieuwe Wajong.

Nieuwe ontwikkelingen: Participatiewet
Als de nieuwe Participatiewet door de Eerste Kamer wordt aangenomen, gaat er het een en ander veranderen voor de Wajong. Ook voor huidige uitkeringsgerechtigden. De belangrijkste punten zijn:

 • Arbeidsongeschikten die onder de oude Wajong vallen, worden opnieuw door het UWV beoordeeld. Ze onderzoeken of u nu wel kunt werken.
 • Vindt UWV dat u (gedeeltelijk) kunt werken? Dan krijgt u vanaf 2018 een lagere uitkering van 70% van het minimumloon (dit is nu 75%).
 • Blijkt dat u nooit meer kunt werken? Dan blijft uw uitkering 75% van het minimumloon.

Weigering Wajong
Heb je als jongere een Wajong uitkering aangevraagd, maar is deze geweigerd? Een advocaat van het LBBU helpt je en dient een bezwaar- of beroepschrift in. Zo worden je kansen op toekenning van de uitkering vergroot. In de meeste gevallen kost de inzet van een advocaat je niets. Enkel een kleine bijdrage wordt gevraagd.

Let op: tegen een besluit moet u binnen zes weken bezwaar indienen. Na deze termijn wordt de beslissing definitief!

Bijstand van een advocaat uitkeringen
Wilt u bezwaar indienen tegen een beslissing of handeling van het UWV inzake de Wajong? Een advocaat van UWV Advocaten verdedigt graag uw belangen en komt daadwerkelijk voor u op!

Wacht niet tot de bezwaartermijn is verlopen en neem direct contact met ons op.

Gratis intakegesprek

Wilt u een bezwaar indienen tegen het UWV? Neem contact met ons op voor een gratis intakegesprek.

Bel, App of mail uw vraag en wij helpen u verder.

088 – 374 79 40

Wist u dat…

cartoon44

 • Een intake altijd gratis is?
 • Wij vaak op pro deo basis werken?
 • Wij uw slagingskans tegen het UWV fors vergroten?
 • Wij al meer dan 9500 mensen hebben geholpen?

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op indien uw uitkering is geweigerd, gestopt of u een boete hebt ontvangen. Wij helpen u altijd met een bezwaarschrift of beroepsschrift. Wij zijn niet verbonden aan het UWV en volledig onafhankelijk.
Stel gratis uw vraag aan onze juridische intakebalie op: 088 – 374 79 40 (lokaal tarief)

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden

  *Verplichte velden. Uw bericht wordt geheel vrijblijvend doorgestuurd naar onze intakebalie. Onze juristen beoordelen uw zaak en nemen altijd contact met u op.

  Lees ons privacy statement

  Gratis intakegesprek

  Heeft u een probleem met het UWV? Neem contact met ons op voor een gratis intakegesprek. Bel, App of mail uw vraag en wij helpen u verder. 088 – 374 79 40

  Openingstijden:

  Maandag t/m donderdag: 08.00 tot 20:00 uur
  Vrijdag: 08.00 tot 18:00 uur
  Zaterdag: 12.00 tot 16:00 uur
  Zondag: 12.00 tot 16.00 uur

  whatsapp-cbvn2 Of WhatsApp gratis uw vraag! Voeg 06 – 21 29 20 19 aan uw contacten